News quiz: Off-duty hero; golf superstore; Italy bound

Here is this week's news quiz:

1. A firefighter, off-duty and out fishing with friends, from which department helped rescue an elderly man from a burning retirement village apartment?

a. Marco Island

b. Golden Gate

c. Bonita Springs

2. Which Collier County kindergarten-through-12th-grade academy is the latest to add a six-man football team?

a. Rhodora J. Donahue

b. Cedar Montessori

c. Grace Community Lutheran

3. The first Florida PGA Tour Superstore will open at which vacant Collier County location?

a. Rogero’s, Naples Towne Center

b. Linens & Things across from Coastland Center

c. Albertson’s, U.S. 41 East

4. Former President George W. Bush and his brother, former Gov. Jeb Bush, will be coming to Naples on Feb. 16 to do what?

a. play in ACE Group Classic golf tournament

b. be guest speakers at Naples Town Hall Distinguished Speakers lecture series

c. be auctioneers at the Winter Wine Festival

5. Marco Island’s Isabella O’Connor competed to be the “Today” show’s kid reporter. She is a fifth-grader at which area school?

a. Seacrest Country Day

b. Naples Christian

c. Educational Pursuits

6. Which area school choir is raising money for a trip to Italy after being given the opportunity to sing during spring break?

a. Seacrest Country Day

b. Naples Christian

c. Educational Pursuits

7. Brian Klepper, 17, was the overall winner of the Do the Right Thing award sponsored by which Collier County organization?

a. School Board

b. Chamber of Commerce

c. Sheriff’s Office

8. Which local university has an off-campus location to perform safety studies on alternate weapons?

a. Ave Maria

b. Florida Gulf Coast

c. Hodges

9. Which Bonita Springs trailer-park community has reopened after nearly closing last year for code violations?

a. Manna Christian

b. Bonita Heights

c. Crystal River

10. Superintendent Dennis Thompson advised that Collier County may need to rezone schools due to:

a. lack of teachers

b. school building repairs

c. Florida’s class-size amendment

Answers:

1. c; 2. a; 3. b; 4. b; 5. a; 6. a; 7. c; 8. b; 9. a; 10. c

© 2009 marconews.com. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

  • Discuss
  • Print

Comments » 0

Be the first to post a comment!

Share your thoughts

Comments are the sole responsibility of the person posting them. You agree not to post comments that are off topic, defamatory, obscene, abusive, threatening or an invasion of privacy. Violators may be banned. Click here for our full user agreement.

Comments can be shared on Facebook and Yahoo!. Add both options by connecting your profiles.

Features